Рушење „АУТО-КООПА”: Уместо ругла биће саобраћајница

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције донела је одлуку да рушење некадашњег “Ауто-коопа” на Футошком путу повери “МБ Копу” из Петроварадина, као носиоцу посла.
Auto KOOP/Dnevnik
Фото: Дневник

То предузеће ће заједно с учесницима у понуди, фирмама “Космо-коп” из Буковца и “Војмиловић компани” д.о.о из Новог Сада имати 30 календарских дана да уклони објекте комлекса, а за тај посао ће добити скоро три милиона динара с ПДВ-ом.

Процењена вредност јавне набавке била је готово 4,6 милиона динара, а на адресу Градске управе достављено је пет понуда. Иако је “Булевар градња” имала најповољнију понуду, 2,36 милиона (без ПДВ-а), с роком од 15 календарских дана, уговор им није додељен због неиспуњавања непоходних техничких капацитета.

Иначе, планирано је рушење четири приземна објекта укупне површине више од хиљаду квадрата. Највећа од четири зграде има 598 квадрата, док је површина најмање 102 метра квадратна. Реч је о класично зиданим објектима од пуне опеке, од којих је на два порушена кровна конструкција.

Како је у конкурсној документацији наведено, разлог за рушење објеката је рашчишћавање парцеле, јер је на том месту предвиђена изградњу саобраћајнице која би требало да повеже Улицу Иве Ћипика с Футошким путем.

Комплекс „Ауто-коопа” већ одавно је запуштен и напуштен, а грађани који у околини живе годинама се жале да делимично урушене зграде угрожавају безбедност пролазника, али и особа које ту нелегално бораве.

Ј. В.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести