Успешан наступ српских фирми на сајму привреде у Сплиту

БЕОГРАД: Компаније Сплитско-далматинске жупаније веома су заинтересоване за сарадњу са привредницима из Србије, о чему сведочи велики број састанака и посећеност штанда Привредне коморе Србије на 23. међународном сајму привреде САСО у Сплиту.
pks/jutjub
Фото: Youtube Printscreen

ПКС је први пут организовала учешће домаћих фирми на сајму САСО, и то компанија из сектора машинске, грађевинске, металске и индустрије намештаја, наводи се у саопштењу ПКС.

Након отварања сајма, штанд ПКС посетили су министарка пољопривреде Хрватске Марија Вучковић, потпредседница Хрватске господарске коморе Мирјана Чагаљ и директорка жупанијске коморе Сплит Весна Фридл са сарадницима.

У разговору са српским компанијама, излагачима на националном штанду, Чагаљ је указала на квалитет њихових производа и нагласила да је упозната са стручним кадром који је учествовао у изградњи одређених објеката у Истри.

Компаније из Сплитско-далматинске жупаније, као и осталих приморских жупанија, веома су заинтересоване за сарадњу са српским привредницима, а посебно је велика заинтересованост за извођење сезонских радова у грађевинарству.

Своју понуду од 23. до 26. октобра представљају следеће домаће компаније: Машино плус из Кикинде, Грађевинар из Ивањице, РАМ Интернатионал из Београда, Сћлафариа из Београда, Фабрика бакарних цеви из Мајданпека и Анимо из Ваљева.

Сајам САСО организује се након туристичке сезоне када се праве планови за реконструкцију и изградњу нових објеката у туризму. Сајам је ове године окупио 20 одсто више излагача него претходне.

Део привредника из Србије заинтересован је за наступ на сајму ГАСТ, који се одржава последњег викенда у фебруару, а окупља произвођач хране и пића, опреме за угоститељство и за опремање хотела и туристичких објеката, закључује се у саопштењу ПКС.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести