Већина радника Зиђина после самоизолација вратила се послу

БЕОГРАД: Већини запослених у компанији Зиђин Бор Копер који су се раније вратили из Кине истекло је време изолације, доброг су здравственог стања и вратили су се на посао, наводи се у обавештењу објављеном у компанијском гласилу "Колектив". 
zidjin

"Већини колега који су се вратили из Кине, већ је истекло време изолације, они су доброг здравственог стања и већ су се вратили на своја радна места. Они који су се недавно вратили из Кине, још увек су у изолацији, њихово стање се прати и сви се добро осећају", наводи се у обавештењу. 

Подсећају да су пре увођења ванредног стања у Србији захтевали од својих запослених који су се враћали из иностранства, да морају да се пријаве и спроведу кућну изолацију те да до сада нису имали проблематичне случајеве. 

Наводе да су из Кине поручили велике количине средстава која служе за борбу против епидемије вируса корона, те да су запосленима подељене заштитне маске, средства за дезинфекцију, антибактеријске влажне марамице и друга средства. 

"Истовремено са радом у борби за заштиту здравља и сигурности, рационално водимо производњу како бисмо очували и гарантовали запосленост наших радника. Са циљем да ефикасно заштитимо интересе запослених уз одржавање нормалног пословања компаније, у складу са српским законима, донете су одредбе о исплати зарада у време трајања мера за спречавање и контролу ширења епидемије", наводи се у обавештењу. 

"Зиђин Бор" запошљава око 5.500 радника.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести