ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕМО С НАШИМ БУГАРСКИМ КОМШИЈАМА РЕШИТИ ПРОБЛЕМ због увођења таксе на гас СПОРАЗУМИ су јасни и недвосмислени

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да верује да ће Србија успети са Бугарском да реши питање  поводом таксе коју је та земља увела на транзит руског гаса.
v
Фото: Tanjug (Strahinja Aćimović)

Верујем да ћемо са нашим бугарским комшијама успети да решимо све, јер постоје споразуми који су јасни и недвосмислени, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара у Прокопу да ли има нових информација у вези са таксом за гас коју је увела Бугарска.

Бугарска је прошлог петка увела порез на руски гас који се испоручује преко њене територије за треће земље, а у овом тренутку се Србија снабдева руским гасом јужном рутом, "Балканским током".

Потрошачи гаса у Србији али и сви они који купују неки производ за чије прављење домаће фабрике користе гас, а који ће од 1. новембра имати рачуне увећане за 10 одсто, могли би да, уколико се не укине ова одлука Владе Бугарске, плаћају гас и скупље, процењују стручњаци.

На цену од пет динара за киловат час, колико ће гас поскупети од 1. новембра, то би донело још можда један динар по киловату али и додатних 320 динара по просечном рачуну, како рачуна "Србијагас".

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести