Весић: Један од приоритета помоћ грађевинској индустрији

БЕОГРАД: Нови министар грађевинарства, саобраћјаја и инфрастуктуре Горан Весић изјавио је данас, приликом примопредаје дужности од претходника Томислава Момировића, да ће један од привих корака које ће предузети бити доношење пакета помоћи грађевинској индустрији.
Goran Vesić Foto: Tanjug/ F.Krainčanić
Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

"Наредних дана ћу имати састанак са предеставницима грађевинске индустрије, да видимо како да им помогнемо, јер се суочавају са проблемима, зато што се сваки динар уложен у грађевинску индустрију мултипликује кроз друге делатности", рекао је Весић.

Он је најавио да ће међу приоритетиима његовог мандата бити доношње измена Закона о изградњи, с циљем да се процедуре за добијање дозвола убрзају, побољшавање рада Катастра и доношење Закона о одрзавању инфраструктуре, који ће омогућити пописивање државне инфраструктуре, како би она била боље одржавана и мање новца се накнадно трошило на реконструкцију инфраструктурних објеката.

Момировић је истакао да се последњих година у Србији одиграва невероватан талас изградње саобраћајне и комуналне инфраструктуре и захвалио свим својим претходницима што су учествовали у томе.

Он је набројаои да је за време његовог мандата завршена обилазница око Чачка, брза пруга Београд-Нови Сад, хиљаде станова за прираднике снага безбедности широм Србије, две деонице обилазнице око Београда и започети Моравски и Фрушкогорски коридор, обновљен већи број железничких пруга и велики број локалних и регионалних путева.

Момировић је напоменуо како грађевинска индсутрија у последња два квартала бележи пад и додао да се морају донети мере помоћи том сектору.

Момировић, који прелази на дужност министра унуитрашње и спољне трговине, преузео је део одговорности што пројекат експлоатације литијума у Јадру није реализован, оценивши да је то била велика развојна шанса за Србију.

Момировић и Весић су истакли да су имали веома добру сарадњу у претходном периоду, док су обављали дужности у Влади Србије и Граду Београду.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести