Весић ПРОТЕРУЈЕ ДИВЉЕ ТАКСИСТЕ СА АЕРОДРОМА Никола Тесла

БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да је предузет низ мера како би се на београдском аеродрому "Никола Тесла" сузбили дивљи таксисти и навео да су у последњих седам дана од таквих "таксиста" одузета три возила, а један од њих ухапшен.
t
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Весић је, гостујући на Телевизији Прва, рекао да су мере у циљу сузбијања дивљих таксиста, који туристе у Београду пљачкају деценијама, предузела Министарство грађевинарства и Министарство унутрашњих послова, заједно са београдским аеродромом и Градом Београдом.

То је, како је навео, група од 25 до 30 дивљих таксиста који дневно зарађују до 30.000 евра.

"Добро сте ме чули, група према проценама отима до 30.000 евра дневно што значи да свако од чланова узме око хиљаду евра сваког дана", рекао је Весић.

Весић је рекао да су у последњих седам дана одузета три возила од дивљих таксиста, да су покренуте пријаве по закону и да је јуче један од тих таксиста ухапшен, те поручио да ће се наставити континуирано са том акцијом све док више не буде дивљих таксиста.

У међувремену ће, каже, бити промењена организација рада такси службе на аеродрому.

"Више нико без ваучера неће моћи да узме такси превоз тако да ће тај превоз бити уређен онако како је уређен на другим светским аеродромима. Неће више та банда пљачкати људе и отимати новац онима који долазе у Србију, што нашим људима, што странцима", истакао је Весић.

Он је навео да је аеродром "Никола Тесла" један од најфреквентнијих аеродрома у овом делу Европе и сигурно један од највећих.

Подсетио је да је прошле године кроз београдски аеродром прошло 5,6 милиона путника, а да ће их ове године бити скоро седам милиона, те да ће само "Ер Србија" имати 3,5 милиона путника.

Захвалио је Министарству унутрашњих послова, а пре свега ресорном министру Братиславу Гашићу на великој сарадњи и помоћи коју полиција даје јер, како је рекао, акција сузбијања дивљих таксиста не би успела да полиција не ради свој посао.

"Оно што се ради је спровођење закона. Нова организација такси превоза ће доста тога системски решити на самом аеродрому тако да сам сигуран да уз ту нову организацију, органе реда који ће бити присутни и обезбеђење аеродрома дивљи таксисти више неће бити на београдском аеродрому", рекао је Весић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести