Вучић ће примити раднике Фијата у суботу

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић примиће представнике раднике Фијата у суботу у девет сати, сазнаје Танјуг из извора блиских влади.
t
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

 

Радници Фијата од од 13 часова блокирају ауто-пут код Сава центра у Београду, тражећи да задрже посао у фабрици у Крагујевцу или боље отпремнине ако не оду на рад у иностранству.

 

 

 

Завршен протест радника Фијата

Радници Фијата завршили су нешто после 18 часова протест и блокаду ауто-пута код Сава центра, након договора да их председник Александар Вучић прими у суботу, у девет сати ујутру.

Како су рекли новинарима, председник не може да их прими пре тога пошто путује у Брисел.

Радници су се извинили Београђанима због блокаде саобраћаја и разишли, после чега је успостављено нормално одвијање саобаћаја у обе траке ауто-пута.

Радници Фијата су претходно одбили, како су њихови представници саопштили новинарима, понуђени састанак са председником Александром Вучићем у суботу, и наставили протест; тражећи да састанак са председником буде одржан већ вечерас.

Тада су најављивали да неће прекидати протест и блокаду ауто-пута код Сава центра која је започела од 13 часова и да се неће разићи све док им се неко из председниковог кабинета лично не обрати.

Радници Фијата траже да се испуне њихови захтеви, а пре свега да они који не желе да раде у Фијатовим фабрикама у иностранству могу да задрже посао у Крагујевцу, као и да се за оне који остану без посла постигне договор о вишим отпремнинама.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести