Вучић и Милер о снабдевању гасом и проширењу Банатског двора

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Управног одбора ПАО Гаспром Алексејем Милером, са којим је разговарао о унапређењу сарадње у области снабдевања гасом Србије, којој је од почетка године испоручено 47 одсто гаса више него у истом периоду лане.
gasovod
Фото: Dnevnik (arhiva)

Током састанка разматрано је питање проширења капацитета подземног складишта „Банатски двор“, као и модалитети за додатне испоруке гаса, с обзиром да потражња за гасом у Србији наставља да расте, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Од почетка године Гаспром је испоручио 47,7 одсто гаса више него у истом периоду прошле године.

Вучић је констатовао да су планови ове компаније за проширење капацитета подземног складишта „Банатски двор“ са 450 милиона кубних метара на 750 милиона кубних метара, изузетно важна вест за све грађане, јер ће тиме бити обезбеђена енергетска безбедност земље. 

Састанку је присуствовао и министар рударства и енергетике Александар Антић који је, у присуству председника Вучића, са Милером потписао Мапу пута за изградњу гаснотранспортних капацитета у Србији, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести