Вучић најавио двоцифрени раст пензија и повећање плата

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић најавио је вечерас да ће у јуну уследити ново повећање пензија, није прецизирао колико, али је истакао да ће свакако бити двоцифрено.
rast
Фото: Tanjug/pixabay.com, ilustracija

Гостујући на Хепи тв., Вучић је најавио да ће и касније ове године, у октобру или новембру, бити још једно повећање, зависно од финансијске ситуације. То повећање, казао је, неће бити испод 10 одсто.

"Пензионери ће бити задовољни, а и плате ће такође да расту", рекао је Вучић.

Напоменуо је да ће то бити тако осим уколико, како је рекао, Србија не буде суочена са неким већим проблемима, а ти проблеми могу бити само политички.

"То су два проблема, једно је тзв. Косово, друго је однос према украјинском рату. Није лако издржати ту позицију и да не бих кукао то је наш избор, ми морамо да се боримо...", навео је Вучић.

Истакао је да је став Србије и његов лични од почетка да Руској Федерацији не уводимо санкције, а за то се, каже, некада плаћа цена. За Србију је, истиче, најважније, да имамо озбиљу политику, политику какву једна држава мора да води и у тој политици нема места за било какве лудости. Србија је, истакао је председник, у свему прва у региону и по расту, по стопи јавног дуга, а и стање у буџету нам је добро.

"Све то смо успели да урадимо захваљујући озбиљној политици, политику...", рекао је Вучић и као пример навео БиХ која је у децембру прошле године била испред нас по просечној плати за 60 евра, а данас имају нижу просечну плату од Србије за 110 евра.

Србија прва у региону по економским параметрима

Председник Србије изјавио је вечерас да је Србија по економским параметрима прва у региону.

“У прва два месеца ове године предвиђени дефицит је био 51 милијарду, а нама је дефицит свега девет милијарди евра”, рекао је Вучић на ТВ Хепи и додао да Србија финансијски стоји добро и да на рачуну имамо око пет милијарди.

Он је рекао да је Србија и по платама престигла државе у региону што је некада изгледало немогуће.

“Црна Гора је у децембру имала 727 евра, ми 718 евра. Ми смо значајно увећали плате од јануара. Сачекајте март, видећете колике ће плате да буду. Наша стопа јавног дуга је свега закључно са фебруаром 50,8 одсто што је за 9,2 одсто испод нивоа Мастрихта”, рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести