Вучић: Прави тренутак за продају Комерцијалне банке

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Комерцијална банака продата у правом тренутку, као и да је размишљао да ли ју је можда требало задржати, али да су га стручни људи убедили да је Србија управљала неким банкама и да је уништила све банке којима је управљала.
komercijalna banka
Фото: Tanjug/Komercijalna banka, arhiva

Он је новинарима после отварања хотела Мона Плаза рекао да би вредност Комерцијалне банке само падала, да је продата за већу цену од очекиване и да су рачунали да ће цена бити 60 до 70 милиона евра нижа од наплаћене и да је сада био прави моменат за продају банке.

Вучић је истакао да постоји српска банка, а то је банка Поштанске штедионице и да би било добро да држава оснажи ту банку.

Он је рекао да је Србија платила "пут опцију" од 250 милиона евра после преговора са Европском банком за обнову и развој (ЕБРД) и да је "пут опција" била набоља очекивана.

Упитан о критикама опозиције због продаје Комерцијалне банке, Вучић је рекао да му се чини да су неки "промашили век" у којем живе и да га критикују они који су распродали све банке, цементаре и Нафтну индустрију Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести