Вулин: Држава ће преузети Јумко

ВРАЊЕ: Министар одбране Алекандар Вулин најавио је данас да ће до краја месеца Влада донети закључак о конверзији дуга и преузимању одговарајућег власништва у Јумку, а онда се очекује да ће та компанија врло брзо моћи да постане део одбрамбене индустрије Србије, саопштило је Министарство.
vulin, tanjug video
Фото: Александар Вулин, фото: Танјуг (Видео)

Када се то буде десило, а десиће се зато што тако желимо и зато што сви верујемо у Јумко и његову будућност, судбина Јумка ће бити извесна и сигурна, истакао је Вулин током посете тој компанији.

Он је нагласио да то значи да ће компанија имати стабилно и сигурно тржиште, али и да ће Војска Србије имати сигурног партнера, "од кога ће увек моћи да очекује задовољење свих својих потреба".Вулин је навео да у овом тренутку, у одбрамбеној индустрији ради 11.815 радника, а на производњи наоружања и војне опреме мјих 20.000.

Одбрамбена индустрија Србије и производња наоружања и војне опреме постају, и постали су, изузетно значајна привредна грана, а држава ће наставити да улаже, поручио је он.Вулин је нагласио да се нада да ће Србија управо због тога већ до краја године донети закон у коме ће коначно бити регулисана могућност да инвеститори улажу у одбрамбену индустрију, али само до 49 одсто.

Онај ко може да нам донесе новац, тржиште и технологију је свакако добродошао, али ће управљачки капацитет и управљачки пакет увек остати у рукама државе, јер је одбрамбена индустрија Србије нешто што нам је стратешки важно и без чега не можемо да останемо, рекао је он, наводи се у саопштењу.  

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести