За гасне прикључке од 780 евра пријавило се 30.000 домаћинстава

НОВИ САД/БЕОГРАД: Генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић изјавио је данас да је до сада урађено неколико хиљада прикључака за гас грађанима који су прихватили понуђену цену од 780 евра на три године, као и да се пријавило око 30.000 домаћинстава.
gas
Фото: Дневник (Филип Бакић)

"То се мало отегло. Мало нам спорије иде, јер смо ангажовани на много ствари. Али, током лета ћемо убрзати изградњу тих прикључака за грађане", рекао је Бајатовић Танјугу.

ЈП Србијагас понудио је грађанима прикључак домаћинства на гас за 780 евра у динарској противвредности на 36 рата, што може да се плаћа и уз рачуне за будућу потрошњу гаса.

"Интересовање је велико. Тренутно имамо 25.000 спремних гасних сетова, а интересовање је до сада прешло 30.000", рекао је он.

Додао је да је одзив грађана неочекивано велики и брз и да се службе Србијагаса прилогађавају на терену, јер се прикључци раде по целинама.

"Молим за разумевање да ми то још мало устројимо. Остајемо при тим условима прикључења и донете су све корпоративне одлуке, држава је то такође омогућила изменама уредби и не видим разлога да се не настави убрзана гасификација", рекао је Бајатовић.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести