За мале бизнисе ове године милион долара бесповратне помоћи

БЕОГРАД: У сарадњи с Владом Србије и уз подршку компаније "Филип Морис", НАЛЕД је данас објавио јавни позив за доделу првих милион долара бесповратне помоћи малим бизнисима и свима који желе да своје пословање дигитализују и улажу у развој иновативних производа и услуга.
biznis
Фото: pixabay.com

Овај конкурс организован је у оквиру трогодишњег пројекта StarTech који је вредан пет милиона долара.

Поводом објављивања позива, први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић је рекао да овај пројекат доприноси остварењу кључних приоритета Владе Србије, а то су дигитализација и убрзани привредни развој заснован на науци, креативности и новим технологијама.

Директор одељења за предузетништво и инвестиције у НАЛЕД-у Душан Васиљевић навео је да је рок за пријаве 4. јун и да право да аплицирају за ова средства имају предузетници, микро, мала и средња предузећа као и тимови физичких лица до пет чланова.

Према речима директора корпоративних послова за регион југоисточне Европе у компанији "Филип Морис" Ивана Милетића, која је обезбедила средства, њихов мотив за овакав корак био је да помогну фирмама али и држави да изгради екосистем који ће бити привлачан за пословање иновативних компанија.

EUR/RSD 117.5850
Најновије вести