За самозапошљавање жена у Новом Саду 10 милиона динара

НОВИ САД: Објављен је јавни позив за субвенционисање самозапошљавања жена на територији Града Новог Сада, а планиран је укупан износ од 10 милиона динара, што је двоструко више средстава у односу на прошлу годину.
zene
Фото: Dnevnik.rs

Субвенције се додељују незапосленим женама са евиденције Националне службе за запошљавање ради оснивања неког облика предузетништва, као и за оснивање привредног друштва уколико оснивач у њему заснива радни однос.

Субвенција се додељује у једнократном износу од 150.000 до 400.000 динара, у зависности од новорегистроване делатности и висине оправданих трошкова и улагања исказаних у бизнис плану.

Незапослена жена која оствари право на субвенцију за самозапошљавање у обавези је да обавља регистровану делатност најмање 12 месеци.

Јавни позив за доделу субвенција објављен је на сајту Града Новог Сада у "Актуелним документима", на огласној табли Националне службе за запошљавање, као и на сајту Градске управе за привреду, где су доступне информације о условимаза подношење захтеваза доделу субвенцијекао и о потребној документацији.

Јавни позив је отворен до утрошка средстава предвиђених за ту намену.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести