Захтеви и пријаве на евиденцију НСЗ и даље електронски

БЕОГРАД: Национална служба за запошљавање саопштила је да је и након укидања ванредног стања прилагодила рад новонасталим околностима, како би на што изашла у сусрет корисницима и омогућила да се неке услуге и даље обављају електронски.
kompjuter mis
Фото: pixabay.com

Лица која траже запослење, од понедељка 11. маја, могу електронским путем да се пријаве на евиденцију, поднесу захтев за остваривање права на новчану накнаду за случај незапослености, као и захтев за издавање уверења из евиденције о незапослености и заврше обуку "Пут до успешног предузетника".

Такође, послодавци имају могућност да електронским путем доставе пријаве потребе за запошљавањем, поднесу захтеве за учешће у програмима активне политике запошљавања, за издавање мишљења на Програм решавања вишка запослених и за издавање дозволе за рад странца.

Сви тражиоци запослења којима је заказано редовно јављање у законски предвиђеним роковима биће обавештени о наредном заказаном термину за јављање, електронски или телефоном.

Непосредан пријем клијената, обављаће се искључиво у ситуацијама када не постоји могућност подношења захтева електронским путем и у областима рада где је непосредна комуникација неопходна, и то уз обавезну примену и поштовање свих прописаних епидемиолошких мера.

Информације о раду Националне службе за запошл?авање доступне су на сајту nsz.gov.rs.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести