ЗАПОСЛИЋЕ 800 ЉУДИ, ОД КОЈИХ ЋЕ 80 ОДСТО БИТИ ВИСОКООБРАЗОВАН: Велика шанса за младе стручњаке у Чачку, отвара се нова немачка фабрика

Чачак: Још једна немачка инвестиција стиже у град на Морави, а почетак рада нове фабрике која ће запослити до 800 људи очекује се на пролеће.
е
Фото: РИНА

- Та фабрика ће имати високотехнолошки потенцијал, са до 800 запослених, од чега 80 процената високообразованих. Још једна огромна прилика за младе да остану у свом граду и да из НТП-а, где ће стварати нове вредности, своја знања имплементирају у нову фабрику, са новим технологијама рекао је за РИНУ градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Он додаје да ће то уједно бити и последња нова фабрика на територији града, је на тржишту више нема довољно радне снаге која би попунила новоотворена радна места.

- То је задња фирма која ће доћи у наш град јер немамо више људи. Ми на тржишту немамо људе који би могли радити у тим фирмама. Претодних година доста страних инвеститора је отворило своје погоне, где су људи и пронашли запослење, закључио је Тодоровић.

РИНА

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести