Завршен Сајам туризма у Новом Саду, нови термин оправдао очекивања

НОВИ САД: На Новосадском сајму је од 17. до 19. новембра одржан 53. међународни Сајам туризма. Нови термин је обећавао нове доживљаје, а судећи по реакцијама излагача очекивања није изневерио.
s
Фото: sajam.net

Бројни су на својим штандовима организовали наградне игре, али и на својим друштвеним мрежама.

Сајам је окупио више од 250 учесника из Србије, Земље партнера Црне Горе, из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Мађарске, Турске, Румуније, Кипра, Бугарске, Ирака и Аустрије.

У Хали „Мастер“ током три дана представиле су се агенције, организације, институције, пословна удружења, туроператери, хотели, бање, терме, национални паркови, осигуравајуће куће, јавна предузећа, винарије и дестилерије, мали произвођачи хране и пића…

Земља партнер Црна Гора је првенствено најављивала аранжмане за зимовања, дочеке нове године, али и прве за летовања у добро познатим приморским местима.

Фото: sajam.net

Покрајински секретаријат за туризам је сва три дана посебно планирао. Први дан је био искоришћен за представљање младих туризму, тј образовање у туризму. Све средње стручне школе, факултети који имају одговарајуће смерове, као и средње школе из региона су им били гости. Жеља им је била да управо тај аспект образовања младих у туризму и угоститељству истакну. Други дан је био посвећен региону и регионалном повезивању, а трећи шароликости Војводине, као и женском предузетништву и старим занатима. Како кажу, више су него задовољни постигнутим и оствареним циљевима.

Сајам туризма је имао подршку и од Туристичке организације Војводине - ТОВ,  а уз Сајам су били и Град Нови Сад, као и Туристичка организација Града Новог Сада ТОНС.

Имена добитника накнадно ће бити објављена на сајту Новосадског сајма.

Најбоље из Војводине Пољопривредном сајму

На Новосадском сајму на Сајму туризма данас су уручени сертификати новим корисницима ознаке Најбоље из Војводине, ознаке која је након чак шест година паузе поново установљена 2021. године. Свечаност је уприличена у Хали „Мастер“ на штанду Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

 

Знак Најбоље из Војводине Новосадски сајам је понео за Пољопривредни сајам у категорији манифестација. Новосадски сајам ће наредне године обележити век постојања, а од 20. до 26. маја, организовати 90. међународни пољопривредни сајам. Данас је Међународни пољопривредни сајам највећа и најзначајнија смотра аграра у овом делу Европе. Окупља све значајне актере агробизниса и представнике привредних грана које се наслањају на пољопривреду, из Србије и света.

Генералном директору Новосадско сајма, Слободану Цветковићу, признање су уручили Нада Матић, прослављена параолимпијка и Ненанд Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам.

Од данас Новосадски сајам има право да на Пољопривредном сајму знак Најбоље из Војводине истиче у наредне три године.

У категорији махифестација знак су понели и Туристичка организација Града Кикинда за манифестацију ,,Дани лудаје“ и Град Зрењанин за манифестацију ,,Дани пива“. Национална комора за моду Србије понела је ознаку за манифестацију ,,Сербиа Фасхион Wеек“, Туристичка организација Шид за манифестацију ,,Сремска куленијада“, а Удружење грађана Фортунс за МЕКСТ конференцију.

Признања су уручена и у категоријама производа, услуга и старих заната.

Нада Матић и Борислава Перић Ранковић, недавно су освојиле прво место у дублу на Светском првенству за особе са инвалидитетом у Гранади. Феноменалан успех нису оствариле само у овој, већ и у другим конкуренцијама где су освојене још две медаље за Србију.

Уз Ненада Иванишевића, признања је данас уручивала и Андреа Вилагош, првакиња света у бацању копља за узраст до 20 година.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести