Због корона вируса хотели у региону имају мање гостију

КОПАОНИК: Због појаве корона вируса хотели у Србији и земљама у окружењу суочавају се да мањим бројем гостију и падом промета, речено је данас на панелу о развоју хотелске индустрије на Балкану, који је одржан у оквиру Копаоник бизнис форума.
r
Фото: pixabay.com

Према речима генералне директорке хотела "Holiday Inn" у Београду Славице Богосављевић, у српској престоници тенутно сваки хотел доживљава пад промета због корона вируса.

"То је озбиљна ситуација. Већина нас није ни помислила да ће бити тако лоше. Јануар и фебруар су вансезонски део године за Београд, али оног дана када је стигла вест о ширењу инфекције у Италији, тада је се све кренуло додатно низбрдо", рекла је Богосављевић и додала да им је пуно гостију отказало резервације.

Навела је да предузимају превентивне мере како би компензовали мањак гостију, те да организују разне конференције, догађаје, радионице…

"Имамо разне процене како ће се ситуација одвијати. Неће нам бити лако, разговарали смо са људима у Туристичкој организацији Београда, као и са онима који продају аранжмане и нико нам ништа не може рећи засигурно. Влада неизвесност због корона вируса, али се надамо се да ће се ствари побољшати", закључила је Богосављевић.

Генерални директор хотела "Интерконтинентал" у Љубљани Милош Церовић каже да се тај хотел због корона вируса суочава са падом у броју гостију, али и истиче да је, као у свакој кризној ситуацији, најважније не паничити.

"Предузимамо мере безбедности које подразумевају дезинфекцију и одржавање хигијене на виском нивоу како би се туристи осећали удобно, а уједно и спречила зараза међу запосленима и гостима", рекао је он.

На панелу је, између осталих, говорио и генерални директор хотела "Интерконтинентал" у Софији Анђело Зукала који је рекао да су у фебруару веома добро пословали и да су имали и много туриста из Италије, али да се од тог месеца ођедном све променило.

"Ми нисмо измислили превенцију било каквих пандемија. Имамо систем за управљање кризама", рекао је он и, између, осталог навео да су, када се појавио корона вирус, свуда у хотелу поставили антисептик гел како би сви запослени и гости могли да чисте руке.

Навео је да је јуче, када је допутовао у Београд, приметио на аеродорому да се људи склањају и да има "много параноје".

"То уопште није добро. Морамо да имамо много више поверења", поручио је Зукала.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести