Зиђин: И најмање несугласице убудуће биће санкционисане

БОР: Комисија за истраживање инцидента који се догодио 23. августа у компанији Зиђин у Бору, утврдила је да је дошло до пословног неспоразума, али да је он био блажих размера и без било каквих штетних последица по здравље, телесни и психички интегритет запосленог у Зиђину, саопштено је данас из те компаније.
zidjin

Истичу да у прилог наведеној одлуци Комисије, говори и пријатељски састанак, који је на иницијативу два синдиката и руководства компаније одржан у најкраћем року, а коме су присуствовали и актери пословног неспоразума.

Такође, у саопштењу се наводи да је том приликом, у присуству представника синдиката, кинески руководилац упутио искрено извињење свом колеги, које је уважено од њега и његове породице.

Из компаније наводе да је, у циљу веродостојног извештавања јавности, а након, како кажу, пренаглашених квалификација догађаја од стране појединих медија, компанија Зиђин заузела чврст став да се и најмање несугласице и неспоразуми убудуће санкционишу, како би се међуљудски односи запослених заштитили и уједно развијали, а оснажиле корпоративне вредности и пословни углед компаније, пре свега интегритет и лично достојанство свих запослених.

Наиме, инцидент се догодио 23. августа у погону борске топионице, када је директор Топионице Лан Шицонг, шутнуо инжењера Ненада Јанкуцића.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести