Недимовић: БиХ увози неке производе свињског порекла из Србије

БЕОГРАД: Српски министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић изјавио је данас да је Босна и Херцеговина либерализовала увоз за неке производе свињског порекла из Србије, након забране због појаве афричке куге свиња.
nedimovic
Фото: Танјуг/ Димитрије Гол

"Колеге из БиХ су спустиле ниво забране, либерализовали су један део робе свињског порекла. Очекујемо да ће колеге из Црне Горе и Македоније донети исту одлуку", рекао је Недимовић одговарајући на питања новинара у амбасади Чешке, где је присуствовао аквизицији компаније Књаз Милош.

Министар је навео да је у Београду била и делегација Светске организације здравља животиња из ЕУ, којој је представљено шта његово Министарство ради на сузбијању афричке куге.

"Најважније је да будемо транспарентни како би ове привремене мере које су неке земље увеле биле повучене", подвукао је Недимовић.

Каже да је то нормална мера која се примењује када се у некој земљи појави вирус афричке куге свиња и навео да је Србија ту исту меру уводила према другим земљама.

Недимовић је рекао да ће се учинити све како би се спречило ширење вируса афричке куге свиња, и навео да за сада нема нових случајева.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести