НИС и Газпром омогућили да се подигне кеш уз ДИНА картицу

БЕОГРАД: Компанија НИС у сарадњи са Поштанском штедионицом увела је могућност подизања готовине до 5.000 динара уз ДИНА картицу приликом плаћања на свим безниским станицама НИС Петрола и Газпрома.
nis naftna industrija srbije
Фото: nis.eu/printscreen (Promo)

Гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић присуствовала је данас у Београду првој трансакцији подизања готовине на овај начин и оценила да овом услугом кроз сервис "Подигни динаре" национална ДИНА картица добија у пракси нову функционалности и да постаје све вреднија.

Она је истакла да је функционалност плаћања уз подизање готовине у ДинаЦард систему уведена још у септембру 2017. године, као и да је то само још једна у низу активности које Народна банка Србије претходних година интензивно спроводи у циљу додатног развоја безготовинских плаћања.

Додала је да подизање готовине на овај начин потпуно бесплатно и истакла да ће захваљујући разгранотој мрежи безинских станица НИС-а новац бити доступнији грађанима.

"Успеси националног картичног система не би били могући без институција и компанија које препознају квалитет, опште друштвене користи и значај домаћих производа као што то чини НИС", рекла је она.

Додала да је ова услуга корак напред у настојању да наш финансијски и платни систем учинимо још модернијим уз очување финансијске стабилности.

Она је истакла и да је Банка Поштанска штедионица на овај начин националну ДИНА картицу чини све вреднијом.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести