НИС продаје зграде у Новом Саду за 505.000 евра

Половином следећег месеца „Нафтна индустрија Србије” ће у својим просторијама у Новом Саду одржати отворену аукцију за продају неколико непокретности.
nis kuca prodaja hadzic.jpg
Фото: Комплekс зграда у Новом Саду 505.050 евра (Дневник: Р.Хаџић)

На продају су оглашене зграде и пословни простори у Новом Саду, Нишу, Зрењанину, Кикинди, Јерменовцима, Костолцу, Криваји, Књажевцу, Кањижи, Панчеву, Житном Потоку, Јагњилу, Новој Црњи... Уколико се на аукцији, заказаној за 18. август, продају само четири најскупље некретнине у Новом Саду, Панчеву и Нишу – НИС ће зарадити око 1.500.000 евра.

Наравно, цена некретнина које ће се наћи на аукицијској продаји зависи од локације, квалитета објекта као и других фактора, а међу атрактивнијим у Војводини и, свакако најскупљим су некрентине у Новом Саду и Панчеву.

Тако се у Новом Саду, у Улици Ђорђа Рајковића, продаје комплекс зграда, по почетној цени од 505.050 евра, као и земљиште у близини новосадске рафинерије, чија је почетна цена 241.500 евра, док је почетна цена стана у Улици Антуна Урбана 27.300 евра.

У Панчеву ће се на аукцијској продаји наћи зграда у Масариковој улици, уз почетну цену од 395.325 евра, а у том граду ће заинтересованим купцима бити понуђено и земљиште на потесу Немачко поље. На аукцијској продаји наћи ће се шест катастарских парцела, а почетна цена разликује се од парцеле до парцеле – најскупља је 42.000 евра, а најповољнија 10.100 евра. 

У Зрењанину се продаје локал у Улици др Емила Гаврила по почетној цени од 24.150 евра, а они који су заитересовани да купе ресторан у Кикинди, у Улици Војводе Путника, мораће да започну лицитацију од 84.000 евра. За ресторан у Јерменовцима, на десет километара од Пландишта, потребно је далеко мање новца јер је почетна цена 16.880 евра.

У мањим местима су и цене ниже па ће се на аукцијској продаји 18. августа наћи и земљиште у Кањижи, на потесу Рузвелтове улице, уз почетну цену од 7.050 евра. И у Криваји, Горња Рогатица, такође ће на продају бити понуђено земљиште, у Улици Вука Караџића, уз почетну цену од 4.950 евра. За кућу са земљиштем у Новој Црњи почетна цена је 5.200 евра.

Осим непокретности у Војводини, на аукцији ће се наћи и имовина НИС-а у другим деловима наше земље. Тако се Нишу продаје пословни простор у Улици Страхињића Бана, а потенцијални купци ће морати да започну лицитацију од 307.650 евра. На аукцијској продаји наћи ће се и земљиште у Књажевцу, комплекс стоваришта у Костолцу, те бензинске пумпе Јагњило, у општини Младеновац, и Житни Поток, у општини Прокупље. 

Они који су заинтресовани за неку од некретнина НИС-а понуде с ценом могу доставити до 11. августа до 12 часова, а може се поднети понуда за једну или више непокретности.

Обавезан део аукцијске документације је доказ о уплати на име гаранције за озбиљност понуде и закључење уговора, која износи десет одсто почетне продајне цене непокретности за коју се конкурише, у динарској противвредности по средњем курсу Народне банке Србије на дан уплате. Новчани износ депозита НИС, као организатор, задржава до овере уговора с прворангираним понуђачем, а највише 90 календарских дана од одржавања аукцијске продаје. Ако прворангирани понуђач одустане од закључења уговора, он ће бити понуђен другом и трећем понуђачу. Понуђачима, којима је у одговрајућем року понуђено закључење уговора, а они не пристану да га закључе, неће бити враћен уплаћени депозит.

Треба рећи да у почетној цени некретнина које ће бити на аукцијској продаји нису урачунате таксе и порези, као и да те трошкове плаћа купац. На аукцији може учествовати било које правно лице, предузетник или физичко лице које испуњава услове утврђене аукцијском документацијом, која се учесницима доставља без накнаде.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести