БОГАТИ ЈОШ БОГАТИЈИ Имовина најбогатијих Руса УВЕЋАНА ЗА 32 МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА у 2023. години

ЊУЈОРК: Богатство најбогатијих руских бизнисмена порасло је за више од 32 милијарде долара од почетка ове године, према Блумберговом индексу милијардера, који се посебно израчунава на основу вредности капитала предузећа.
7
Фото: Printscreen /YouTube/Фонд Потанина - Најбогатији Рус Владимир Потањин

Од 1. јануара 2023. на врху листе по укупној заради је Вагит Алекперов, оснивач нафтне компаније Лукоил, чија је зарада порасла за 5,9 милијарди и достигла нето вредност од 21,3 милијарде долара, преноси Тасс, позивајући се на Блумбергов индекс.

По укупној заради, следи га председник одбора директора и већински акционар у челичани НЛМК Владимир Лисин, чије је богатство порасло за 4,98 милијарди, на 24,8 милијарди.

Председник Норилск никла Владимир Потањин остаје најбогатији Рус у целини, јер је његова нето вредност порасла за 1,23 милијарде, на укупно 29,8 милијарди долара.

Укупна вредност готовине руских бизнисмена на берзи, која ове године износи 309,3 милијарде, заснована је на процењеној вредности дивиденди, инсајдерских трансакција, пореза и тржишних услова.

У међувремену, богатство бизнисмена Сулејмана Керимова смањило се за 525 милиона, наводи Блумберг. Роман Абрамович је такође претрпео губитке за 308 милиона, за укупну нето вредност од 7,51 милијарду долара, а Вјачеслав Кантор је сиромашнији за 243 милиона, у односу на укупну нето вредност од 6,12 милијарди.

Блумберг објављује Индекс милијардера од марта 2012, који обухвата информације о богатству 500 најбогатијих људи на планети.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести