Брнабић о повећању плата: О процентима кад се сведу рачуни

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић изјавила је да се још не зна колико тачно ће бити повећане плате и ко ће добити највише, те да ће то бити познато кад се сведу сви рачуни.
ana brnabic
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Додала је и да није извесно да ће за војску, полицију и БИА бити баш 10 одсто, већ да је у питању њихов захтев за толиким повећањем према Министарству финансија. 

То је договорено као захтев ка Министарству финансија и буџету (повећање од 10 одсто за безбедносни сектор).

Причала сам јутрос о томе са министром Душаном Вујовићем. Не можемо у овом тренутку говорити о финалним проценама, ми немамо ту рачуницу, рекла је Брнабић на питање новинара како је безбедносни сектор већ саопштио да је договорено повећање за 10 одсто. 

Она истиче да се завршава финална рачуница и да ће о финалном проценту моћи да се говори тек када буду сведени сви рачуни. 

У сваком случају не бих сада лицитирала, не бих лицитирала ни са тим коме ће бити највеће повећање. Тако да само полако са тим. Тих 10 одсто је нешто што они имају као предлог ка Министарству финансија и ми ћемо то узети у разметрање односно није коанчно зато што немамо коначни  буџет, рекла је Брнабић. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести