Естрада до петка да пријави порезе

Естрадни менаџери и послодавци дужни су да до петка, 5. јануара, доставе Пореској управи листу о уговорима закљученим по основу естрадних програма у претходном месецу, саопштила је Пореска управа у пореском Календару за ову годину.
estrada
Фото: Dnevnik.rs

„Исплатиоци прихода по основу естрадних програма забавне и народне музике и других забавних програма дужни су да доставе пријаву и обавештење до петог у месецу за уговоре закључене у претходном месецу”, наводи се у Календару Пореске управе.

До краја радне недеље истиче и рок за достављање извештаја о извршењу обавезе запошљавања особа с инвалидитетом за претходни месец.

За седам дана, 10. јануара, истиче време до када се могу поднети пријаве и платити порез на премије неживотних осигурања за претходни месец.

Рок за плаћање месечних аконтација пореза на приход од обављања самосталне делатности је 15. јануар, као и за плаћање доприноса за свештенике и верске службенике, за домаће држављане запослене у иностранству и за иностране пензионере за претходни месец.

Рок за плаћање месечних аконтација пореза на приход од обављања самосталне делатности је 15. јануар

Послодавцима у Србији јуче је истекао рок за плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за неисплаћене зараде за новембар 2017. године, саопштила је Пореска управа. Послодавац је, кажу, дужан да доприносе обрачуна и уплати истовремено с исплатом зараде, разлике зараде или уговорене накнаде за привремене и повремене послове.

„Уколико не исплати зараду до последњег дана у текућем месецу за претходни месец, послодавац је дужан да најкасније до тог рока обрачуна и уплати доприносе за претходни месец на најнижу месечну основицу доприноса. У супротном, надлежна организациона јединица Пореске управе, по службеној дужности, а на основу расположивих података, обрачунава доприносе у име и за рачун послодавца”, упозоравају из Пореске управе.

Д. В.

EUR/RSD 117.9693
Најновије вести