ИРСКИ БАНКОМАТИ СИПАЛИ НОВАЦ: Ирци грабили новчанице, ИНТЕРВЕНИСАЛА И ПОЛИЦИЈА

Хиљаде људи у уторак на ноћ чекале  су у дугим редовима испред неких експозитура, како би подигли новац који заправо нису имали на својим рачунима.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Банка Ирске суочила се с кризом пошто су хиљаде људи “јуришале” на банкомате у покушају да искористе велики “баг”. Банка је претходно обавијестила клијенте да постоји проблем с њеном онлајн апликацијом и страницом, пошто је “затрпана” жалбама.

До увече, корисници су открили да могу да добију новац с банкомата, упркос томе што немају довољно средстава. Због тога су полицајци добили налог да рашчисте редове људи који су покушавали да искористе прилику и докопају се “џаба пара”.

- Прича се пронела око пет поподне и проширила се као пожар. Људи који су били у минусу могли су да подигну новац који немају - рекао је један Ирац. - То је бесплатан новац, говорили су људи. Полицајцима је речено да рашчисте редове. Очекује се да људи који су узели новац врате све, али и даље смо у раној фази с тиме - додао је.

Како се то изводило?

Грешка у онлајн апликацији омогућила је људима без новца на рачуну да пребаце до 1.000 долара на Револут налог. Онда су могли да подигну новац с Револута на било ком банкомату.

Како се прича о томе брзо раширила на друштвеним мрежама, “лудило” подизања новца у многим местима, наставило се све док чувари то нису прекинули, успркос упозорењима на друштвеним мрежама да не постоји бесплатан новац и да ће новац морати да вратеи.

У саопштењу издатом касно увече, дакле, после скоро 23 сата од почетка лудила, Банка Ирске упозорила је клијенте да ће им новац, узет с рачуна, бити третиран као прекорачење. До тада, Ирци ће га немилице трошити, у стилу Скралет О’Харе – мислићу о томе сутра.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести