ИСПЛАТА ПОВЕЋАНИХ ПЕНЗИЈА ПОЧИЊЕ ЗА ДВА ДАНА Ево ко је први на списку; Погледајте детаље исплате!

Сви пензионери ускоро могу да очекују нове увећане пензије. Из Републичког фонда ПИО најављено је да исплата увећаних јануарски пензија креће 2. фебруара, што је за тачно два дана.

Први на списку за исплату увећаних пензија су пензионери из категорије самосталне делатности којима паре лежу на рачун 2. дана у месецу, док пензионери из категорије војни и пољопривредни пензије добијају, по правилу 6. дана у месецу тј. 6. фебруара.

Следећи на списку, који су уједно и највећа група пензионера, су из категорије запослени којима се пензија исплаћује у два дана. Прво 10. фебруара увећана пензија биће исплаћена преко текућих рачуна, а дан касније биће достављене на кућне адресе и моћи ће се подићи на шалтерима Поште.

Фото: Пио фонд принтскрин

Последњи на списку су пензионери из бивших република СФРЈ који ће добити своју пензију 11. фебруара.

Према рачуници "Блиц Бизниса", уколико сте 40 година радног стажа имали плату око 50.000 динара ( отприлике исто колики је и овогодишњи минималац од 47.000 динара), након јануарског повећања пензија, које ће лећи наредног месеца, чека вас пензија од 35.722 динара месечно!

За оне који су током свог радног века у просеку зарађивали 70.000 динара након повећања следује им пензија од 50.006 динара, док за зараду од 90.000 динара може да се очекује пензија од око 64.190 динара.

Блиц.рс

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести