Мали: Ако се по јутру дан познаје, биће повишица

БЕОГРАД: Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је данас да не постоји разлог да током године не дође до још већег повећања плата и пензија ако резулати буду и даље добри. 
Siniša Mali, ministar finansija u Vladi Republike Srbije Foto: Dnevnik.rs
Фото: Синиша Мали, министар финансија у Влади Републике Србије Фото: Дневник.рс

"Ако видимо резултат за јануар, а планирали смо суфуицит од 7,8 милијарди у буџету, а веровали или не, остварили смо три пута бољи резултат. Суфицит је 23,6 милијарди, ако је то индикација и ако се по јутру дан познаје, 2019. биће боља од 2018. а тиме се ствара могућност за боље пензије и плате", рекао је Мали за ТВ Прва.

Министар је најавио да би у мају или јуну могао да буде расписан тендер за Комерцијалну банку.

Разне су опције на столу, али сигурно је да се иде ка проналажењу стратешког партнера, рекао је Мали и додао да ће већ колико сутра у том циљу, бити потписан споразум с Лазардом - банком из Француске која је саветник владе у процесу проналаска стратешког партнера.

"У мају, јуну очекујемо и тендер и видећемо ко ће бити заинтересован, надам се да ћемо до краја године и тај процес завршитил. Нема потербе да држава Србија буде сувласник у Комерцијалној банци", рекао је Мали 

Поводом боравка делегације ММФ-а Београду, Мали је као важно оценио то што су потврђени резултати из 2018, што је, како је додао, била једна од најуспешнијих ако не и најуспешнија у последњих 10 година.

Крајем године суфицит у буџету, трећу годину за редом, сада је 32,2 милијарде динара, подсетио је Мали и додао да грађани већ осећају те резултате.

Циљ је борба за свако радно место и једноцифрена стопа незапослености, рекао је Мали и подсетио да је она сада пала 11 одсто.

Министар је подсетио да је прошле године у Србији било преко три миијарде директних страних инвестиција, што је више од 50 одсто инвестиција у цео регион. 

"Сада је шанса да идемо и корак даље, и управо највећа тема са ММФ је била и наставак реформи, структурних, рефоми јавних предузећа, јавне управе, е-управе, пореске, и што је за мене вазно, додатни сет пореских закона и олакшица, које планирамо за 2020", навео је Мали. 

Mučenik
05.02.2019 • 22:59
ПЕНЗИОНЕРИ ТРЉАЈТЕ РУКЕ, ПОВЕЋАЋЕ ВАМ ПЕНЗИЈЕ?

Изјава доктора, плагираног доктората и његове науке, Синише Малог: „Пратићемо стање наредних месеци и ако резултати буду добри нема разлога да не идемо на још веће повећање плата и пензија“, кога он идиотски зајебава и омаловажава. На шта је мислио „идемо на још веће повећање плата и пензија“, када, ако га памчење није издало, у 2018. години повећање пензија имају пензионери са најнижим пензијама за 5% до краја 2019. години, осталима једино је милосрдно обустављено злочиначко отимање пензија, а то није повећање и у 2018. години пензије нису повећане ни за пару, с тим што је само задржано повећање од претходних три година 2015, 2016 и 2017. (1,25, 1,5 и 5%). и то износи 7,55% у просеку, а трошкови живота, у том периоду, су порасла за више од 20%. Да, то је оно њихово да су пензије веће но икада у историји, њиховој, идиоти и клептомани.
EUR/RSD 117.9389
Најновије вести