Ми смо први почели, Хрвати и Македонци кренули за нама Ових 10 ПРОИЗВОДА СНИЖЕНИ СУ И У СРБИЈИ И У ХРВАТСКОЈ

Влада Србије ограничила је цене 20 производа у оквиру акције "Боља цена", а сличну одлуку донела је данас и Влада Хрватске.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Подсетимо, у овкиру ове акције, производи намењени за исхрану, хигијену и кућну хемију, моћи ће да се купе по нижим ценама.

Након овонодељених најава, Хрватска је одлучила да ограничи цене за 30 производа. Упоредили смо одлуке, а ово су артикли који су се нашли на оба списка:

пилетина

јогурт

шпагете

кромпир

чоколада

тоалет папир

хигијенски улошци

пелене

шампон

гел за туширање

 

На списку Хрватске владе нема хране за бебе, што је једна од ставки која је обухваћена акцијом Владе Србије, док се са друге стране на хрватском списку налази свињски врат без кости (5,49 евра) и јунећи врат са костима (6,99 евра).

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић навео је јуче да ће још 10 производа од наредне недеље бити обухваћено акцијом, али још увек не знамо који су производи у питању.

Акција снижавања цена домаћих производа, као вид помоћи становништву, добро би дошла и у Републици Српској, навео је председник РС Милорад Додик.

У Србији, одлука о нижим ценама производа требало би да буде на снази до краја године. Не зна се колико ће ове мере трајати у Хрватској и Македонији, као и да ли ће их увести и Босна и Херцеговина, нити да ли ће се проширити на неке друге земље.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести