На пијацама после празника нешто мања продаја, цене исте

БЕОГРАД: На београдским пијацама после мноштва празничних дана опала је продаја, а цене су, према речима продаваца, у највећој мери остале исте.
orasi.jpg
Фото: Дневник (Б.Лучић)

У новоотвореној Палилулској пијаци продавци поручују да су задовољни условима у новом објекту и да је после празника продаја нешто мања, али да су цене углавном старе.

Тако је за килограм лука и кромпира потребно издвојити 100, односно 80 динара, док се јабуке могу добити за 30 до 150 динара.

Нови простор нам одговара. Тренутно је мање купаца, али смо задовољни. Услови за рад су добри, рекао је продавац на штанду за поврће с Палилуске пијаце.

Што се тиче рибе, највише се продаје пастрмка, чија је цена 450 до 780 динара, док се цена јаја по комаду креће од 10 до 18 динара.

Ораси су појефтинили у односу на децембар и сада коштају, уместо претпразничних 1.000, 800 динара, док је за килограм пасуља потребно издвојити од 250 до 500 динара, колико износи македонски тетовац.

На Бајлонијевој пијаци цене воћа и поврћа су остале исте, па се тако за 130 динара може узети килограм поморанџи.
Кајсије и суво грожђе су 500, односно 600 динара, а пасуљ тетовац се продаје за 300 динара по килограму.

За 400 динара се може добити полумасни сир, 450 масни, а за килограм кајмака потребно је издвојити 900 динара.

Највише се продаје кајмак, рекао је продавац на млечном делу Бајлонијеве пијаце и додао да се увек труде да излазе у сусрет купцима.

Цене на различитим пијацама се не разликују знатно, односно тамо где је има, разлика је до 10 динара.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести