НБС: Плаћање дебитним DinaCard картицама на рате без камате

БЕОГРАД: Клијенти Банке Поштанске штедионице моћи ће  дебитним DinaCard картицама да плаћају робу и услуге на рате без накнаде и камате, као што је то случај са чековима.
dina kartica, NBS
Фото: НБС

Банка Поштанска штедионица, као највећи издавалац DinaCard картица, увела је ову погодност на иницијативу и у сарадњи са Народном банком Србије, саопштено је данас из НБС.
Плаћање на рате овом картицом има све предности плаћања чековима, али је знатно брже и једноставније - нема чекања на каси и временски захтевног исписивања чекова, као ни лимита потрошње по чеку. 

Другим речима, овај јединствени сервис представља савремену, електронску замену за чек. Број рата одређује сам корисник приликом куповине (од једне до шест месечних рата), а прва рата доспева на наплату за 30 дана, и све то без камате и накнада.
Банка Поштанска штедионица је наведену услугу омогућила за све већ издате Post Card картице, а трговински ланци у којима се она већ може користити су Ђак, Матис и Техноманија, при чему ће ускоро иста услуга бити омогућена и у другим великим трговинским ланцима у земљи. 

На сајту Банке Поштанска штедионица редовно ће бити ажуриран списак нових продајних места на којима ће бити омогућена ова услуга, а трговци са којима банка буде потписала уговор о пружању услуге плаћања на рате без камате имаће на својим интернет страницама и продајним местима одговарајуће обавештење.

Ова услуга куповине на рате представља изузетну погодност за кориснике DinaCard картица Банке Поштанска штедионица јер се приликом плаћања на рате не резервишу средстава на текућем рачуну, већ се рачун задужује са датумом доспећа рате, када корисник треба да обезбеди средства за наплату рате. 
Укупан износ задужења за плаћање DinaCard картицама на рате може бити до пуног месечног износа зараде или пензије, наводи се у саопштењу НБС.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести