НБС: Више од 3,5 милиона ПЛАЋАЊА КЈУ АР кодом

БЕОГРАД: У првом тромесечју ове године обављено је више од 3,5 милиона плаћања скенирањем НБС IPS QR кода, у износу већем од 11 милијарди динара, а број плаћања на овај начин непрекидно се повећава, објавила је Народна банка Србије (НБС).
qr code
Фото: pixabay.com

Из НБС подсећају грађане на једну од најзначајнијих функционалности у систему за инстант плаћање а она се састоји у томе да корисници апликација мобилног банкарства једноставно и сигурно могу платити разне месечне рачуне скенирањем НБС IPS QR кода.

Појашњавају да се након скенирања кода аутоматски креира налог за плаћање у апликацији мобилног банкарства, чиме се избегава ручни унос података и знатно штеди у времену, грешке при уносу података своде се на минимум, а плаћање се обавља за свега неколико секунди.

Ову погодност при плаћању рачуна имају и правна лица и предузетници, с обзиром на то да све више банака у Србији омогућава овакав начин плаћања у апликацијама за правна лица и предузетнике, наводе из централне банке и позивају издаваоце рачуна који до сада нису омогућили приказ НБС IPS QR кода на својим рачунима да то ураде.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести