Недимовић да истраје у намери да и НИС плаћа еколошку таксу

БЕОГРАД: Лига социјалдемократа Војводине сматра да је покретање управног спора против свих који нису плаћали еколошку таксу, укључујући и компанију НИС, почетак добре праксе стављања ове компање у равноправан положај са осталима које послују на третиторији наше земље. 
lsv
Фото: Dnevnik.rs

Такође, ЛСВ поручује да министар пољопривреде Бранислав Недимовић треба да истраје у намери да и НИС плаћа еколошку таксу, саопштила је та странка.

Решавање ситуације у којој НИС еколошку таксу не плаћа, од увођења тог намета 2010. године, вратило би у државни буџет 1,5 милиона евра годишње, за колико је био ускраћиван протеклих седам година.ЛСВ, такође, најављује да ће пратити исход овог судског спора и изражава наду да ће министар Недимовић истрајати у својој намери да заврши посао који је започео у претходном мандату у влади када је био задужен за екологију.

Овај корак учињен ка компанији НИС сматрамо најавом почетка успостављања адекватног односа Владе, ка компанији која је била у повлашћеном положају од почетка свог деловања, на основу уговора који није штитио интересе Србије у односу на руске интересе.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести