НЕМАТЕ ПАРА? ОВЕ СТВАРИ у вашој кући КРИЈУ НОВАЦ Погледајте ПРВИХ ПЕТ НАЈПРОДАВАНИЈИХ

У ова тешка времена јако је важно имати стабилне приходе.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Ипак, многи се од нас суочавају с недостатком новца, али мало нас зна да нам у кући лежи право благо.

То је вишак ствари које нам сметају или које не користимо.

1. Књиге

Књиге су једна од најбољих ствари за онлајн продају јер је то роба коју готово свако жели, што потвруђује и податак да је на највећем домаћем онлајн огласнику тренутно активно чак 9.649 огласа за књиге. A оглашивача, барем код нас, има колико хоћете.

2. Намештај

Вероватно имате и неки комад намештаја којег желите да се решити јер вам смета или желите да реновирате стан. Ако се одлучите на продају, саветујемо вам да, пре него што га огласите, снимите квалитетне фотографе и будите искрени пред купцима те им дајте тачан опис и стање намештаја. Не брините за конкуренцију, на сајтовима је много професионалних произвођача намештаја. Ваша предност су оригинални комади и нижа цена. Само будите искрени.


Здравље на уста улази

У последњим годинама значајно се променио и начин и врста робе која се продаје. Утицај пандемије, раст е-трговине и дигитализација трговине променили су начин продаје, а неки производи истакли су се као најпродаванији онлајн. Брига о здрављу постала је приоритет за многе људе, зато и не треба да чуди што су најпродаванији производи били управо из ове категорије. Највећи пораст претраживања бележе додаци исхрани, а предњачи ашваганда, биљка која се користи за јачање имуносистема и као афродизијак. На списку алтернатива је и кафа од печурки, чија семенке и мача чај, идеална алтернатива за кафу. 


3. Одећа

Иако је добра идеја да донирате одећу, то није увек лако ни могуће. Зато за неке комаде размислите да их продате прекоинтернета. Поред стандардних сајтова за продају половне робе, постоји пуно сајтова намењених продаји гардеробе и крпица, а то се односи и на друштвене мреже. Водите само рачуна о томе да дате тачне димензије, нарочито ако је обућа у питању.

4. Видеоигре и конзоле

Ако сте обавили "велико чишћење" и схватили да имате много старих видеоигара и конзола за видеоигре које вам сметају,  можете додатно зарадити продајући их онлајн. Специјализовани веб сајтови с одушевљењем ће вас дочекати. А овде важи правило „што старије, то скупље“ јер се неке конзоле веома траже.

5. Опрема за бебе

Један од начина да зарадите додатан новац јесте продаја дечје опреме, односно свега што је ваше дете прерасло и за шта сте сигурни да вам више неће требати. Корист је двострука: ви се решавате вишка ствари, док купац набавља робу која је, захваљујући чињеници да деца расту као из воде, мало коришћена. Тако сви добро прођу у овој трансакцији.

И. Р.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести