НИЈЕ НИ ТО ДОВОЉНО, АЛИ ЈЕСТЕ МНОГО БОЉЕ Вучић: Медицинским сестрама плата ће од јануара бити 680, а лекарима 1.259 евра

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да ће плата медицинским сестрама, са повећањем од 1. јануара, бити 680 евра, а лекарима специјалистима 1.259 евра, и истакао да  бројке и у свим другим областима потврђују колико је сада боља ситуација него пре.
operacija lekari
Фото: Dnevnik (arhiva)

Вучић је истакао да је 2012. године плата лекарима специјалистима била 596 евра тако да је повећана за више од 110 одсто, а медицинским сестрама  286 евра док је сада виша за 138 одсто.

Није ни то довољно, али јесте много боље, нагласио је Вучић.

Напоменуо је да при томе све време имамо веома стабилан курс динара према евру.

Председник је рекао да зато имамо много мањи одлив и медицинским сестара и лекара.

Када је реч о подршци породицама са децом, за прво дете - 305 евра, а данас скоро 3.200 евра. За друго дете 1.194 евра, а сада је 3.900 је данас. За треће дете је било 2.149, а ми дајемо 17.722 евра - зашто што  годинама плаћамо. За четврто дете 2.865 су плаћали, ми 24.993 евра. И ви ми сад реците да су то исте ствари, рекао је Вучић.

Нагласио је да су то све  чисте бројке као суза и да не може нико да их демантује.

Када је реч о пругама, изграђено је од 1976. до 2012. године нула  километара. Ми смо изградили 108 километара потпуно нове, најмодерније пруге, урадили и Прокоп и тако даље. Они су реконструисали 31,5 километара  Голубинци - Батајница,  а ми смо 807 километара реконструисали за мање време него што су они били на власти, нагласио је Вучић.

Каже да је, такође, открио да немамо мамографе иако нису превише скупи.

Увек сам се руководио бројевима, онда сам одједном открио да је могуће да ми немамо мамограф који није скуп. И онда сам рекао, а о чему бринемо ако не бринемо о женама, мајкама, сестрама, ако не бринемо о ономе што нам је живот, ономе што нам је најважније. Зато смо тај део приступа сада променили у потпуности, рекао је Вучић.

Каже да је изграђено 147 објеката у здравству.

И неколико градова у Србији је у последњих пар месеци или можда чак и последњих недеља добило управо те најсавременије  мамографе и другу болничку опрему. Лесковац је последњи, па имате Врање и Бор, рекао је Вучић  и најавио да ће добити и Неготин и Кладово, као и Бабушница и Владичин Хан.

Рекао је да магнетне резонацне добијају и Ужице, Ваљево, Чачак, Шабац, Лозница, Ниш, наравно Нови Сад, Крагујевац, Краљево...

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести