Од данас исплата 100 евра за грађане који су се пријавили

БЕОГРАД: Од данас почиње исплата новчане помоћи у износу од 100 евра у динарској противвредности за све грађане који су се пријавили телефоном или преко сајта idp.trezor.gov.rs.
evri, pixabay
Фото: pixabay.com

Дневно ће се уплаћивати новац на рачуне око пола милиона грађана, а том динамиком очекује се да ће до 1. - 2. јуна бити завршене све исплате за оне који су се пријавили за помоћ.

Последњи рок за пријаву је 5. јун, а онима који се буду пријавили последњег дана, новац ће бити исплаћен на рачуне банака до 7. јуна.

Прво је исплата ове новчане помоћи за око 1,7 милиона пензионера почела 15. маја, а за око 160.000 корисника новчано-социјалне помоћи 21. маја.

Влада Србије усвојила је 24. априла уредбу о исплати 100 евра свим пунолетним држављанима наше земље с пребивалиштем у Србији и важећом личном картом.

Пријавило се 4,26 млн грађана, исплата до 7. јуна

За новчану помоћ од 100 евра до осам сати јутрос пријавило се 4,26 милиона грађана, изјавио је за Танјуг министар финансија Синиша Мали.

Како је рекао, данас ће по 100 евра лећи на рачуне пола милиона грађана и додао да ће држава том динамиком до 1. или 2. јуна завршити све исплате.

Прошле недеље смо завршили исплату 100 евра за све пензионере и оне који примају новчану социјалну помоћ, то је око 1,9 милиона грађана. Дакле, укупно је скоро шест милиона суграђана који су добили или ће добити помоћ од 100 евра, рекао је Мали.

Додаје да ће држава исплаћивати око пола милиона грађана дневно и подсетио да пријава за 100 евра траје до 5. јуна, а да ће они који се буду пријавили последњег дана новац добити најкасније до 7. јуна.

Све грађане ћемо исплатити, то је један велики успех за све нас, показали смо колико нам је држава јака, колико су нам стабилне јавне финансије и онај ко није веровао да ће добити новац сада верује, рекао је Мали.

Истиче да је ова мера донета како би подстакла потрошњу и допринела развоју српске економије и привреде.

Мали наглашава да једнократно овлашћење остаје и за ових 100 евра, те уколико неко не може да подигне новац, може да овласти другу особу, без овере код нотара, само уз личну карту онога ко има право на помоћ и онога ко новац подиже.

И ту смо показали колико желимо да будемо фексибилни и доведемо тај процес до краја у корист грађана Србије, подвукао је Мали.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести