Полагање возачког скупље за око 10.000 динара

НОВИ САД: Од четвртка ступа на снагу нови правилник за обуку возача, а кључне измене у новом правилнику се, како наводи РТВ, на изглед полигона за полагање практичног дела возачког испита.
auto skola
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Како за РТВ кажу из појединих ауто школа, то је изискивало веће трошкове, те ће и обука бити скупља.

Новосадске ауто школе предузеле су све потребне мере да би се припремиле за наставак рада и, како наводе, све је спремно за наставак оспособљавања кандидата, те сви, који су у процесу полагања, такође и сви који се желе уписати могу бити без страха да ће бити неког застоја у раду.

Кључне измене, како истичу у ауто школама, су у изгледу полигона где се уводе неке допунске радње, највећи захтеви су за више категорије са камионом и са камионом са приколицом јер ће морати да се вози са оптерећењем, те ће морати да се неколико пута истовара и утовара камион.

Полигони су, наводи РТВ, у Новом Саду велики и једни од најбољих у Србији, кажу у ауто школама и напомињу да ће обука поскупети, јер је било доста улагања, цена горива је порасла, тако да ће цена бити коригована за неких 10.000 динара.

Највећи проблем је чекање на практични део испита, које иде и до шест месеци, недостаје испитивача из Министарства унутрашњих послова, а то није проблем само у Новом Саду већ у целој Србији.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести