Порезници продају одузету гардеробу и аутомобиле

Пореска управа сутра ће у магацину у Собовици, по решењу пореске управе у Панчеву, продавати гардеробу и два путничка возила одузетих у поступку контроле, чије су продаје већ биле оглашаване.
garderoba, pixabay
Фото: Pixabay

У јавној продаји могу учестовати правна и физичка лица и предузетници, а не могу порески обвезници, ни сродници оних од којих је роба одузета, као ни запослени у Пореској управи.

Заинтересовани купци треба пре учешћа у јавном надметању да уплате депозит у висини од 10 одсто од почетне цене

Одећа и обућа у јавном надметању продаваће се по почетној цени од близу 5,5 милиона динара без ПДВ-а. Купац ће бити онај ко понуди највишу цену ,али не нижу од 60 одсто од почетне вредности, која износи 5.448.451 динара.

Гардероба и обућа се купују у виђеном стању. Потенцијални купци могу Е- поштом добити од Пореске управе спецификацију гардеробе и одеће.

Ова роба је већ била на продаји почетком септембра, али за њу није било заинтересованих купаца. Истога дана, у среду,порезници ће продавати и два путничка возила. Друго јавно надметање биће уприличено за продају мерцедеса модела бенц А 170 по почетној цени од 183.607 динара без ПДВ-а. Купци у овој другој јавној продаји не могу да понуде мање од 30 одсто новца од почетне цене.


Кућа у Каћу

Поновно рочиште већ четврти пут заказано је у Пореској управи у Новом Саду за 27. септембар ради продаје куће са два помоћнаа објекта и грађевинским земљиштем у Каћу надомак Новог Сада.

Некретнина се продаје за изнад 5,8 милиона динара, како би Пореска управа принудно наплатила порез од физичког лица, власника некретнине.

Објекат се продаје у целости и за њега се не може дати мање новца од 75 одсто почетне цене. Потенцијални купци треба да уплате депозит од пет посто од почетне вредности куће.


Такође, друго јавно надметање заказано је сутра и за цитроен јумпер 35 лх по почетној цени од близу 240.000 динара без ПДВ-а. Ни тај аутомобил Пореска управа неће продати јефтиније од 30 одсто од почетне вредности.

Крајем прошлог месеца Пореска управа продала је сунчане наочари, такође одузете у току пореске контроле. Почетна вредност наочари за сунце је била близу 400.000 динара, односно 395.800 динара. У поступку јавног надметања ова одузета роба није могла да се купи јефтиније од 60 одсто вредности од почетне цене.

Порезници су крајем августа продави и столарију, чија је почетна цена на јавној продаји била око 752.000 динара.

З. Делић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести