Продужетак рока за плаћање струје и попусти од пет одсто за све

БЕОГРАД: ЈП “Електропривреда Србије” омогућило је свим грађанима продужетак рока за плаћање рачуна и могућност остваривања попуста од пет одсто на све рачуне који су издати након увођења ванредног стања.
eps/Elektroprivreda srbije
Фото: eps/Elektroprivreda srbije

У саопштењу ЕПС наводи се да због ванредног стања и забране кретања нису сви грађани били у могућности да плате рачуне на време и да су зато донели одлуку да свим грађанима Србије продуже рок за плаћање и дају могућност остваривања попуста од пет одсто на све рачуне који су издати након увођења ванредног стања.

Као додатна погодност, ни камата неће бити обрачуната ни на један ова три рачуна у периоду до 30. јуна.

ЕПС је претходно омогућио свим грађанима старијим од 65 година рачуне за март, април и мај плате и са закашњењем, али до 30. јуна и да притом остваре попуст од по пет одсто.

Ако неки рачун грађани плате пре 1. јуна остварени попуст по том рачуну биће приказан у првом наредном рачуну, као и до сада.

Уколико сва три рачуна буду, евентуално, плаћена у периоду од 1. до 30. јуна, биће обрачунат попуст од по пет одсто по сваком од три плаћена рачуна.

Рачуни за електричну енергију се формирају у складу са прописима и законима на основу којих се обрачунава потрошња електричне енергије, зато је за продужење попуста и необрачунавање камате била неопходна одлука Надзорног одбора ЕПС, истиче се у саопштењу.

Одлука се не може применити ретроактивно на месеце када није било уведено ванредно стање, те продужење попуста није било могуће применити на рачун за фебруар.

У обзир су узети месеци када је на снази било ванредно стање, укључујући и мај, а рок за за плаћање продужен је до краја јуна, и то за све грађане Србије.

„Електропривреда Србије“ је великим напорима успела да у ванредном стању обезбеди стабилно снабдевање грађана и привреде, као и да пронађе начин да свим купцима, не само пензионерима, изађе у сусрет и олакша им измирење обавеза, истиче се у саопштењу.

 

 

Liman
26.05.2020 • 22:30
Kao i uvek, onaj ko plaća na vreme je budala.
Ana
26.05.2020 • 23:21
65+ gradjani NISU SMELI izaci napolje vec od od 17/3 da plate svoj februarski racun na vreme, do 28/3!!! Ana Brnabic je 16/3 izjavila da penzioneri ne brinu za svoje februarske, martovske i aprilske racune i da ih mogu kasnije platiti. EPS je takodje izjavljivao kako stariji ne treba da izlaze jer ce racune kasnije placati. IPAK, za kasnjenje placanja februarskog racuna su obracunavali kamate na martovskom i nisu primenili 5% popusta. PLJACKA najstarijih koji NISU MOGLI IZACI DA PLATE februarski racun. DA LI IMA IKO NORMALAN DA KAZE IZVINITE za lazna obecanja i ispravi ovaj skandal. SRAM VAS BILO!!!

Ana
27.05.2020 • 11:01
Gresite, ovaj put oni koji nisu platili i poverovali da im nece kamatu naplacivati su prevareni, februarski racu sa placanjem do 28/3 EPS nije uzeo u obzir. To su to uradili upravo onima koji nisu MOGLI iz kuce izaci od 16/3. Sram ih bilo!
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести