Септембарске пензије прво стижу самосталцима

БЕОГРАД: Према календару исплата у октобру који је објавио Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање, пензије за септембар које се исплаћују у овом месецу, први могу очекивати пензионери из категорије самосталних делатности који примања добијају преко текућих рачуна.
penzioneri, dnevnik.rs
Фото: Дневник, илустрација

Они ће пензије добити 2. октобра, док ће пензионерима из ове категорије који су одлучили да примања добијају на кућне адресе или на шалтерима пошта, новац почети да пристиже 4. октобра.

Дан касније, 5. октобра почеће исплата за две категорије пензионера, војне и пољопривредне и то како за оне који примања добијају преко текућих рачуна тако и за оне којима новац стиже на куће адресе или га узимају на шалтерима пошта.

Последњи на реду за исплату су пензионери из категорије запослених, иначе најбројнија групација на платном списку Фонда ПИО.

Њима ће примања почети да пристижу 9. октобра, када креће исплата преко текућих рачуна, односно 11. октобра који је према календару исплата предвиђен за почетак исплате пензионерима који примања добијају на кућне адресе или на шалтерима банака.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести