СИН КРИСТИН ЛАГАРД ИЗГУБИО НОВАЦ УЛОЖЕН У КРИПТОВАЛУТЕ!? "Игнорисао је моја упозорења"

Ево и то је могуће, Лагардова није прецизирала на ког од своја два сина мисли.
youtube.com/Forbes
Фото: youtube.com/Forbes

Председница Европске централне банке Кристин Лагард открила је да је њен син изгубио око 60 одсто новца који је уложио у криптовалуте.

"Игнорисао ме, ово је била његова привилегија. Изгубио је скоро сав новац који је уложио", рекла је Лагардова у петак, говорећи у градској већници у Франкфурту.

Није прецизирала на ког од своја два сина мисли.

Ове њене речи указују да сви који су уложили у криптовалуте треба да буду на опрезу.

"Забринута сам за оне људе који мисле да ће то бити награда, који не разумеју шта значи ризик, који ће све то изгубити и који ће бити страшно разочарани, због чега сматрам да то треба регулисати" рекла је она у прошлогодишњем интервјуу, пише Маркет Инсидер.

Лагардова је била посебно опрезна према коришћењу криптовалута као алата за прање новца, посебно због потенцијалног финансирања криминалних и терористичких активности. Прошле недеље, оснивач Бинанце-а Чангпенг Жао изјаснио се кривим за оптужбе против прања новца које је подигло Министарство правде САД. Он је пристао да се повуче са места генералног директора највеће светске крипто берзе.

У Европској унији, ово питање је дошло у центар пажње посебно након што је усвојена нова регулатива. Њиме су банке представљене као водећи добављачи крипто-услуга, омогућавајући крипто активности да заобиђу делокруг ЕЦБ, упозорио је раније овог месеца званичник централне банке.

У међувремену, ЕЦБ поставља темеље за увођење дигиталног евра, док бројне земље широм света крећу у дигитализацију својих валута како би одржале корак са криптовалутама.

 (Telegraf Biznis)

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести