Статистика: Цена новембарске корпе иста као у октобру

БЕОГРАД: Малопродајне цена робе и услуга које се користе за личну потрошњу, у новембру ове године су, у односу на претходни месец, у просеку остале на истом нивоу, саопштио је Републички завод за статистику.
supermarket pixabay
Фото: pixabay.com

Како се наводи, у поређењу са истим месецом 2016. године, потрошачке цене у новембру повећане су 2,8 одсто, док су у поређењу са децембром прошле године, повећане 3,0 одсто.

Посматрано по главним групама производа и услуга класификованих према намени потрошње, у новембру 2017, у односу на претходни месец, раст цена забележен је у групама Одећа и обућа (1,5 одсто), Намештај, покућство и текуће одржавање стана (0,5 одсто), Транспорт (0,4 одсто), Алкохолна пића и дуван (0,3 одсто), у групама Рекреација и култура, Комуникације  и Образовање (за по 0,2 одсто) и у групама Стан, вода, електрична енергија, гас и друга горива и Ресторани и хотели (за по 0,1 одсто). 

Пад цена забележен је у групи Храна и безалкохолна пића (- 0,7 одсто).

Цене осталих производа и услуга нису се битније мењале, наводи се у саопштењу.

Републички завод за статистику од 1999. године не располаже подацима за АП Косово и Метохија, тако да они нису садржани у обухвату података за Републику Србију.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести