Виза: Проблеме изазвао технички квар, није сајбер напад

ФОСТЕР СИТИ: Компанија "Виза" саопштила је данас да је проблеме са плаћањем, због којег људи широм Европе нису могли у петак да користе своје картице, изазвао технички квар у платном систему, нагласивши да није реч о сајбер нападу.
viza
Фото: VISA

Платни сервис компаније "Виза" данас нормално функционише и системи раде "пуним капацитетом", наводи се у саопштењу, преноси АП.

"Проблем је настао услед квара хардвера унутар једног од наших европских система и није резултат неовлашћеног приступа", истиче америчка компанија.

Корисници "Виза" платних картица у Британији, Ирској и другим европским земљама пријавили су да им је јуча одбијена исплата са кредитних и дебитних картица те компаније, док су многа предузећа саопштила да нису могла да обраде "Виза" трансакције. 

Британско Регулаторно тело за платне системе навело је да је проблем са трансакцијама примећен у току јучерашњег дана само на платним картицама компаније "Виза".

Супермаркети, ресторани и барови широм Британије јуче нису били у могућности да реализују плаћања, због чега је клијентима саветовано да са собом понесу готовину, пренео је британски "Сан".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести