За три месеца српским аутопутевима прошло 12,5 милиона возила

БЕОГРАД: У периоду од јула до септембра ове године српским аутопутевима је прошло укупно 12.577.351 возило, а остварени приход од наплате путарине износи готово 6.2 милијарде динара, што је више за више од 962 динара односно 18,41 одсто у односу на исти период прошле године.
auto-put, tanjug
Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

То је саопштило Јавно предузеће Путеви Србије, уз напомену да је на повећање промета возила на српским аутопутевима свакако утицало пуштање у саобраћај два нова аутопута, аутопут кроз Грделицу и аутопут „Милош Велики“.

Наводи се да је од 15. јуна, када је пуштен аутопут кроз Грделицу, односно од почетка рада деонице Ниш-Прешево у затвореном систему наплате путарине до данас прошло укупно нешто више од два милиона возила.

Протеклог, последњег августовског викенда забележено је укупно 635.882 возила на аутопутевима, од тога највеће повећање саобраћаја у односу на исти период прошле године је на чеоним наплатним станицама: Прељина - 48 одсто; Шид - 12,51, Дољевац - 11,74 и Прешево - 8,44 одсто.

Значајно повећање промета возила на наплатној станици Прељина је резултат пуштања у саобраћај и почетак рада затвореног система наплате путарине на новом аутопуту „Милош Велики“.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести