Од фирме са 50, стигли до 900 запослених а онда ушли у блокаду: Покренут стечај предузећа „Carbon Mining Balkan”

ЧАЧАК: Привредни суд у Чачку покренуо је поступак стечаја над друштвом са ограниченом одговорношћу „Carbon Mining Balkan”, специјализованим за извођење радова у подземним рудницима. Поступак стечаја покренуло је само предузеће због презадужености и претеће неспособности плаћања.
3
Фото: РИНА

Предлог за покретање стечаја поднет је после ванредне скупштине друштва, одржане 22. маја ове године. Тада је утврђено да предузеће неће моћи да испуни постојеће новчане обавезе јер је имовина дужника мања од обавеза, потвђено је за агенцију РИНА.

Суд је 25. септембра покренуо претходни стечајни поступак, а на рочишту кад се расправљало о разлозима за покретање стечаја, утврђено је да је друштво у непрекидној блокади 29 дана за износ од 2,7 милиона динара. Поверилачко рочиште заказано је за 23. новембар ове, а поверилачко за пријављивање потраживања за 10. април иду ће године.

„Карбон” је српска компанија основана средином 2019. Оснивач и већински власник је „Грипа Карбон” из Пољске настала 2015. и за само пар година од фирме која је имала 50 радника стигла до 900 запослених.

РИНА

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести