Омогућен извоз говеђег меса у Кину

БУДИМПЕШТА: Влада Србије је данас на Самиту "16 +1" у Будимпешти потписала протокол који ће омогућити извоз говођег меса у Кину. Протокол је у име Србије потписао национални координатор Механизма сарадње "16 +1" Александар Антић.
antic tanjug
Фото: Tanjug

Реч је о протоколу између Генералне управе за контролу квалитета, инспекцију и карантин НР Кине и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије о инспекцији, карантину и ветеринарским санитарним захтевима за извоз говеђег меса из Србије у Кину.

Тај протокол отвара врата Србији за извоз говеђег меса на велико кинеско тржиште.

Српско месо задовољава највише стандарде и то су потврдиле све инспекције у Кини.


Антић: Србија опет доминантна на самиту 16 плус 1

БУДИМПЕШТА: Србија је и ове године била доминантна на самиту 16 плус 1 и поново је показала посвећеност сарадњи са Кином и целим регионом, изјавио је данас Тањугу национални координатор за Механизам сарадње Кине са 16 земаља Централне и Источне Европе Александар Антић.

"Србија је и ове године издоминирала на самиту Кине 16 плус 1. Поред одличног наступа премијерке Ане Брнабић и ове године смо потписали највећи број докумената. То је последица чињенице да је Србија посвећена свом развоју и да имамо добре пројекте и способне људе", рекао је Антић.


"Кина је огромно тржиште и за нас је овај протокол, којим су дефинисани услови једна велика шанса", оценио је, у изјави Тањугу, министар Антић.

Истакао је да Србија има потпуно уређен систем у коме сада може да извози и говеђе месо у Кину.

"Можемо да извеземо све што можемо да произведемо. То је велика шанса за нашу пољопривреду, сточарство. Као држава смо створили све предуслове. Сада је на произвођачима да се покажу да имају капацитете да изађу са озбиљнијим количинама на кинеско трзиште", објаснио је он.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести