Отворен први Старбакс у Србији

БЕОГРАД: Светски ланац кафетерија Старбакс отворио је данас свој први кафе у Србији, у Тржном центру Рајићева у центру Београда.
1
Фото: Tanjug

То је први Старбакс отворен у некој од земаља бивше Југославије, а осим на латиници натпис Старбакс пише и на ћириличном писму.

"Желимо да будемо део свакодневице људи који овде живе, да могу да уживају не само у кафи, већ у месту где ће моћи да раде, воле, живе, састају се и буду део нечег већег. То је суштина Старбакса - људи, страст, љубав према животу и повезивању", рекао је Адам Муларук, председник Старбакса у компанији "АмРест" која је руководилац кафетерија тог бренда за регион централне Европе.

Грађанима Београда пожелео је да у Старбаксу проводе дивне тренутке са пријатељима и породицом.

Регионални директор Старбакса Карол Журадски је подсетио да је та компанија основана 1971. у америчком граду Сијетлу.

"Тада је путовање почело. Много тога се променило од тада, али сада смо почаствовани да доведемо Старбакс искуство на српско тржиште и уживамо у шољици добре кафе", рекао је он.

Отварању је присуствовао и заменик градоначелника Београда Горан Весић који је "издејствовао" да натпис Старбакса буде и на ћирлици.

Долазак Старбакса у Београд је вишеструко значајан, рекао је Весић наводећи да то није велика инвестиција и да имамо много већих инвестиција, али да је значајна за имиџ града.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести