Ова фабрика је четврти пут на добошу: Заказано прикупљање понуда за куповину некадашњег гиганта

ЧАЧАК: Повереник Агенције за лиценцирање стечајних управника која располаже имовином банкротираних предузећа, обавестио је Привредни суд у Чачку, одбор поверилаца и заинтересована лица о намери, плану, начину, методу и роковима четврте продаје ФРА.
2
Фото: РИНА

Она ће да буде одржана 22. новембра ове године у Београду али сада по методу јавног прикупљања понуда за разлику од пре три, све три неуспешне одржане током ове године, начином јавног надметања.

- Сада се купцима нуди већина некад узорног колектива, чија је имовина размештена у средишту Чачка: 24 хале и остале грађевине укупне површине 18.070 квадрата, као и 3,19 хектара градског грађевинског земљишта у својини Републике Србије, са правом коришћења - кажу за РИНУ у Агенцијии за лиценцирање стечајних управника.

Процењена вредност те имовине је 1,18 милијарди динара, а депозит за учеснике износи 59 милиона.

Законом о стечају прописано је да ће управник, уколико после трећег спроведеног јавног надметања не уновчи дефинисани предмет продаје (што је овде био случај), продају спровести методом јавног прикупљања понуда. Управник ће прихватити најбољу достављену понуду, ако је на првој продаји једнака или већа од 50 одсто процењене вредности. Ако највиша достављена понуда износи мање од 50 одсто процењене вредности, стечајни управник дужан је да пре прихватања такве понуде добије сагласност одбора поверилаца.

Отварање понуда је јавно и одржаће се у Центру за стечај Агенције, на Теразијама.

РИНА

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести