ПАЗИТЕ ДА НЕ ОСТАНЕТЕ БЕЗ НОВЦА Ево који су вам документи потребни за исплату ОВЕ НАКНАДЕ која почиње ДАНАС

Национална служба за запошљавање (НСЗ) најавила је да ће данас преко Банке Поштанска штедионица почети исплату редовне новчане накнаде незапосленима за септембар 2023. године.
Isplata/Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

За оне који живе на Косову и Метохији, али и изван ње, новац ће стићи дан касније, односно, 21. септембра.

Да подсетимо, да бисте поднели захтев за новчану накнаду, услов је да сте претходно пријављени на евиденцију незапослених у Националној служби за запошљавање.

Уколико се нисте већ пријавили на евиденцију редовним путем, а желите електронски да поднесете само захтев за накнаду, потребно је да се прво пријавите на евиденцију.

После тога можете да наставите онлајн пријаву тако што ћете попунити образац захтева за остваривање права на новчану накнаду, који се може преузети са сајта НСЗ.

Овај формулар може да се попуни на рачунару и сними, тада се не потписује, али се уносе сви подаци или може да се одштампа, попуни, скенира или фотографише и и са свим потребним доказима пошаље на мејл адресу надлежне филијале.

Ради ефикаснијег поступања по захтеву, пожељно је да се доставе и скенирани или фотографисани докази:

1. О престанку осигурања

2. О стажу осигурања у земљи и иностранству

3. О заради / накнади зараде / основици осигурања

4. Докази неопходни за подношење пријаве на здравствено осигурање за чланове породице

Када се заведе захтев за новчану накнаду, на мејл са којег је послат, Филијала НСЗ ће доставити потврду о пријему поднеска. Сва накнадна комуникација одвијаће се телефоном или путем мејла са кога сте се пријавили.

Јако је важно да приликом пријаве, без обзира да ли је електронска или на шалтеру, водите рачуна да се захтев подноси НСЗ у року од 30 дана од престанка радног односа или престанка осигурања.

Курир

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести