Пиротски "Тигар" развија балистичке панеле и завесе

БЕОГРАД: Компанија Тигар ради на лансирању нових производа, попут гумених балистичких блокова и балистичких завеса, а посебно интересантни су блокови за одбрану од поплаве који ће се производити од отпадних аутомобилских гума, каже за Пиротске вести директор компаније Тигар а.д. Владимир Илић, а преноси портал еКапија.
pirot tigar dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Гумени балистички блокови, односно панели, су производи од рециклиране гуме, дизајнирани тако да задрже (апсорбују) метке приликом вежби гађања, спрече рикошет, стварање оловне прашине и да утичу на смањење буке у стрељанама, преноси портал. 

Како се даље објашњава, блокови су смештени иза мета и отпорни су на комплетан спектар муниције лаког наоружања који се користи у војсци, полицији и цивилном стрељаштву. 

Развијени су, објашњава директор Тигра Владимир Илић, сопственом технологијом и поред наведених карактеристика и димензија, спецификација може да се мења према захтеву купца. 

У развоју је, најављује Илић и производни програм балистицких завеса који се ради у сегменту гумених фолија на бази природног каучука. 

Блокови за одбрану од поплаве, такође део нове производње, кажу у Тигру, најбољи су начин за поновно коришћења старих аутогума, а уједно и помоћ у заштити животне средине.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести